Motilium: een oplossing voor misselijkheid

Motilium is een medicijn dat wordt gebruikt om symptomen van misselijkheid, braken en maagklachten te behandelen.

Wat Motilium behandelt

Motilium wordt voornamelijk gebruikt om symptomen van gastro-intestinale stoornissen zoals misselijkheid, braken en maagklachten te behandelen. Het kan ook worden gebruikt om de melkproductie te verhogen bij moeders die borstvoeding geven en om vertraagde maaglediging te behandelen.

Doseringen

Motilium is verkrijgbaar in tabletvorm en de aanbevolen dosering voor volwassenen is 10 mg, 3-4 keer per dag. De dosering voor kinderen en adolescenten is 1 mg/kg, 3-4 keer per dag.

Analogen

Motilium is de merknaam voor de werkzame stof domperidon. Andere merknamen voor domperidon zijn Ogestrel, Motinorm en Motilak.

Contra-indicaties

Motilium mag niet worden gebruikt door personen met een bekende overgevoeligheid voor domperidon of voor enig ander bestanddeel van de medicatie. Het mag ook niet worden gebruikt door personen met een matige tot ernstige leverfunctiestoornis of door personen die bepaalde medicijnen gebruiken, zoals cisapride, metoclopramide of levosulpiride.

Prijzen

De prijs van Motilium kan variëren afhankelijk van de locatie en de apotheek. Het is een voorgeschreven medicijn, dus het kan alleen op recept van een zorgverlener worden verkregen.

Waar te koop zonder recept

Het is in de meeste landen illegaal om Motilium zonder recept te kopen. Het is belangrijk om een recept te krijgen van een bevoegde zorgverlener voordat u dit medicijn koopt.

Gevolgtrekking

Motilium is een medicijn dat wordt gebruikt om symptomen van gastro-intestinale stoornissen zoals misselijkheid, braken en maagklachten te behandelen. Het is belangrijk om een recept van een erkende zorgverlener te verkrijgen voordat u dit medicijn koopt en om op de hoogte te zijn van eventuele contra-indicaties of mogelijke interacties met andere medicijnen.

Gastro-intestinale stoornissen zijn een groep aandoeningen die het spijsverteringsstelsel beïnvloeden, waaronder de maag en darmen. Enkele veel voorkomende symptomen van deze aandoeningen zijn misselijkheid, braken en maagklachten.

Misselijkheid is het gevoel van willen braken of een misselijk gevoel in de maag. Het kan door veel dingen worden veroorzaakt, zoals bewegingsziekte, bepaalde medicijnen of bepaalde medische aandoeningen.

Braken is het krachtig uitstoten van de maaginhoud via de mond. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder voedselvergiftiging, bepaalde medicijnen of bepaalde medische aandoeningen.

Maagklachten kunnen verwijzen naar een verscheidenheid aan symptomen, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming, krampen of pijn in de maagstreek. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals indigestie, bepaalde voedingsmiddelen of bepaalde medische aandoeningen.

Motilium (domperidon) is een medicijn dat wordt gebruikt om symptomen van gastro-intestinale stoornissen zoals misselijkheid, braken en maagklachten te verlichten. Het werkt door de werking te blokkeren van een chemische stof in het lichaam, dopamine genaamd, die misselijkheid en braken kan veroorzaken. Het verhoogt ook de spiercontracties in het bovenste deel van het spijsverteringskanaal, wat helpt om de maag sneller leeg te maken en gevoelens van een opgeblazen gevoel en ongemak te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat Motilium alleen mag worden gebruikt onder toezicht van een zorgverlener, omdat het mogelijke bijwerkingen en interacties met andere medicijnen kan hebben. Het mag niet worden gebruikt bij bepaalde personen, zoals mensen met een matige tot ernstige leverfunctiestoornis of mensen die bepaalde medicijnen gebruiken.