Top 6 medicijnen voor gewichtsverlies

Xenical: een voorgeschreven medicijn voor ernstige obesitas

Xenical, ook bekend als Orlistat, is een voorgeschreven medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige obesitas. Het werkt door de opname van voedingsvetten te voorkomen, wat op zijn beurt de calorie-inname vermindert en tot gewichtsverlies leidt. Xenical is alleen verkrijgbaar op recept van een zorgverlener en wordt meestal gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet en een trainingsprogramma.

Alli: een vrij verkrijgbare hulp bij het afvallen

Alli is een vrij verkrijgbaar hulpmiddel voor gewichtsverlies dat de werkzame stof Orlistat bevat. Het is vergelijkbaar met Xenical in hoe het werkt, door de opname van voedingsvetten te voorkomen en de calorie-inname te verminderen. Alli is echter zonder recept verkrijgbaar en wordt als minder krachtig beschouwd dan Xenical. Het is bedoeld voor gebruik door personen met een body mass index (BMI) van 25 of hoger.

Orlistat: een generieke versie van Xenical

Orlistat is de generieke versie van het voorgeschreven medicijn Xenical. Het bevat hetzelfde actieve ingrediënt en werkt op dezelfde manier, door de opname van voedingsvetten te voorkomen en de calorie-inname te verminderen. Orlistat is alleen verkrijgbaar op recept van een zorgverlener en wordt meestal gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet en trainingsprogramma.

Ayurslim: een kruidensupplement voor gewichtsverlies

Ayurslim is een kruidensupplement dat wordt gepromoot als hulpmiddel bij het afvallen. Het is gemaakt van een combinatie van natuurlijke ingrediënten zoals garcinia cambogia, guggulu en gymnema sylvestre. Van Ayurslim wordt gedacht dat het helpt bij het afvallen door de eetlust te verminderen en het vetmetabolisme te bevorderen. Er is echter beperkt wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen.

Belviq: een voorgeschreven medicijn voor gewichtsverlies

Belviq is een voorgeschreven medicijn dat wordt gebruikt voor gewichtsverlies bij volwassenen met overgewicht en obesitas. Het werkt door een specifieke neurotransmitter in de hersenen te activeren die helpt om honger te verminderen en een vol gevoel te bevorderen. Belviq wordt meestal gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet en trainingsprogramma en moet worden ingenomen onder toezicht van een zorgverlener.

Qsymia: een combinatiemedicatie voor gewichtsverlies

Qsymia is een combinatiemedicijn dat wordt gebruikt voor gewichtsverlies bij volwassenen met overgewicht en obesitas. Het bevat twee actieve ingrediënten, fentermine en topiramaat. Phentermine is een eetlustremmer die helpt om honger te verminderen, terwijl topiramaat een anti-epilepticum is waarvan wordt gedacht dat het helpt bij het afvallen door het verlangen naar voedsel te verminderen. Qsymia wordt meestal gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet en trainingsprogramma en moet worden ingenomen onder toezicht van een zorgverlener.